Suomi365 - 365 Seikkailua Suomessa

Suomi365 - Luontoelämys vuoden jokaisena päivänä

Suomi365 - on kunnian osoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Suomi365-sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä osoitteessa: http://suomi365.blogspot.fi/.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookin kautta: Suomi365

Tervetuloa mukaan seikkailulle halki 100-vuotiaan Suomen
.

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Surmajärven Synninlukko, Jämsä


Jämsän Synninlukko on tunnettu nähtävyys, se on tiedetty, tunnettu ja siitä on kirjoitettu paljon. Harva kuitenkaan tietää, että Jämsässä on toinenkin samaa nimeä kantava rotko, Surmajärven Synninlukko, Kolisevakylässä, muutama kilometri Jämsästä Lahden suuntaan.


Surmajärven Synninlukko on muutamien metrien korkuisten kalliopahtojen reunustama, puuston peittämä aukio. Metsänhenkien temppeli, rotkon pohja on kostea, sammaleen peittämässä kivikossa makaa lahonneita puunrunkoja. Synkkä ja tunnelmallinen metsäkirkko.


Synninlukko löytyy metsäautotien läheisyydestä, maasto on jyrätty moninpaikoin kaameaan kuntoon. Metsäkoneiden runnoman ryteikön takana oleva melko vaatimaton rotko on jäänyt ehkä syystäkin omaan yksinäsyyteensä. Eipä siitä taitaisi tunnetun kaimansa kilpailijaksi olla. Käymisen arvoinen paikka on joka tapauksessa.

KARTTA KOHTEELLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti